Wednesday, 20 January 2016

Lunch at Hadramawt Palace Restaurant


Assalammualaikum.

Aku nak story pengalaman makan di restoran Arab. Let's begin... Aku lunch dekat sini pun sebab ada orang belanja, siapa orang itu jeng jeng jeng. The person who has heart kind brought my siblings and me included my grandma is Uncle Fuaad. He's one of my mom's friends. He's so kind, generous and all kind of things he had. I'm glad to meet him. Thank you Uncle *biggest smile* Sebaik saja tiba di restoran yang terletak di jalan Bukit Bintang ni, aku rasa excited sangat sebab boleh dikatakan first time juga lah makan di restoran ni(excuse me, bukan first time rasa makanan arab tapi makan di restoran ni harap faham kui kui) Restorannya sangat cantik, bersih, unik, lawa, saya suka itu. Meja makan pun sangat selesa. Menu makanan pelbagai boleh dikatakan korang nak makan apa-apa sahaja yang mengenai arab-arab ni semua ada, tinggal pilih, order, makan. Tempat makan kita orang terletak di bahagian tepi tingkap exactly as you can see pictures on below. Kalau nak dating ke atau food hunter dengan kawan-kawan ke sangat sesuai. Kerana harga yang berpatutan(sangat berpatutan, boleh dikatakan kalau seorang tu boleh budget dalam RM 50 saja pun boleh lepas atau RM100), makanan yang sedap(quantity is very good) dan best. Kalau makan dengan family kena budget around RM300+ maybe. Apa-apa pun sangat sedap dan berbaloi. Try lah okay :)

How to get here?

Hadramawt Palace Restaurant

Address:
 Lot No.251, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,
 Malaysia.
Phone:
Opening Hours:
Mon-Sun  11AM-12PM

Description:
Image 1- Hiasan yang digantung di dinding. Lawa lampu tu.

Image 2- Tingkap yang berhampiran meja makan kami. Diluar tu pun kalau dilihat boleh saja makan di luar, waktu malam memang best tapi waktu matahari tercacak better makan di dalam. Sejuk

Image 3- One of the drinks, you must try. Which is Barbican, minuman berperisa buah and soda. Sangat sedap dan menyegarkan. Fyi, this drink is non-alcoholic. 

Image 4- My siblings enjoyed their food. 

Image 5- My sis so happy after finished three plate of rice. Makan banyak-banyak adik, asalkan sihat :)

Image 6- Itulah dia, nasi arab, roti arab, semua arab kui kui :3 Dua pinggan besar tu boleh dimakan seramai 6 orang. Am I right? Quantity sangat bagus serta quality sebab sedap dan mengenyangkan.

No comments:

Post a Comment