Monday, 28 March 2016

Noodle Station & Celebrated Birthday Bff

Assalammualaikum and hi!

Yesss! Finally, I've got time to update this blog with many stories will be going to post soon. Wait for it okay! 

   Two weeks later, maybe.. My best friends and I went to celebrated one of my bff birthday at Putrajaya. Why Putrajaya? The reasons because she was already there with her boyfriend jadi kami merancang terus ke sana sahaja. Kita orang rancang nak sambut birthday simple as possible kerana masalah masa serta ekonomi yang kurang stabil. Kita orang ingat dia tak suka dengan surprise yang kita orang buat tapi alhamdulillah she likes it! She was so happy and extremely excited and surprised! Pada awal seawalnya, kita orang memang dah rancang betul-betul rancang nak sambut birthday dia sekali dengan Bayah di Port Dickson but unfortunately the planning failed because of salah seorang bff tak dapat join pada hari yang dirancang itu. Birthday girl agak kelihatan disappointed jadi kita orang tetap sambut walaupun tidak semeriah mana pun as long as she happy, that's it! She's happy, I'm triple happy (kuikui :3) After celebrated her birthday, we went to Alamanda Putrajaya. I suggested to have lunch at Noodle Station and they were okay with it so okay, lets! 

    Nak ke Noodle Station ada kisahnya tahu. Ceritanya begini. Kita orang puas mencari Noodle Station merata tempat dalam mall tu, tingkat atas tingkat bawah and in the end aku cari dekat maps yang disediakan setiap level tu. Then, barulah dapat cari, rupanya Noodle Station itu terletak di bahagian luar dekat dengan fountain. Alhamdulillah sebab diorang dah bising, lapar mungkin jadi   aku rasa rimas dengar rungut bagai tu (kuikui:3) just kidding. Makanan di Noodle Station not bad. Sedap sangat. Aku tak tahu orang lain rasa macam mana tapi bagi aku sedap! Harga berpatutan juga. 
Aku suka sangat Tom Yam Noodle menu Bayah, kuah tom yam pergh sedap, padat rasanya. Aku punya menu pun tak kurang sedapnya. Semua sedap. Alhamdulillah. 




Sebelum tulis nama. Selepas tu, aku lupa nak ambil gambar
sebab terlalu excited untuk surprise. 


NurAin (Birthday Girl), Nurul Ain, Yaya







How to get here?

Noodle Station Alamanda

Address
LOT G 33, GROUND FLOOR, ALAMANDA SHOPPING CENTRE
JALAN ALAMANDA PRECINT 1, 62000 PUTRAJAYA

Phone
TEL: 03-88888618 / FAX: 03-88888618

Opening Hours
10.00 a.m. - 10.00 p.m.