Thursday, 26 May 2016

Gathering with Classmates and Miss Zuriyanti

Assalammualaikum hi!

   Pada hari Selasa bersamaan 24/05/2016 pukul 7.30 malam aku dan classmates mengadakan final gathering maybe at Pizza Hut, Maluri untuk meraikan birthday Miss Zuriyanti dan makan bersama-sama. Kenangan yang manis sangat sebab seriously aku dengan diorang semua ni tak berapa rapat di dalam kelas include Miss Zu sebab aku bukan jenis peramah tapi bila dah ada peluang macam ni aku grab cepat-cepat untuk luangkan masa bersama classmates untuk sekali seumur hidup sebab manalah tau tiada lagi selepas ini kan. So, better I take this advantage to make a new memory to keep in my life and I will never erase this memory insyaAllah. Aku rasa beruntung dapat mengenali korang semua even in short term.

Examples like Zila, dia kawan rapat kepada Yaya and kakak dia jual cake dengan bakery semua ni. Linda Razak terkenal dengan lawak dia in class, she is the types of yang suka sakat orang. Syu seorang yang baik and baik hati. Marissa suka make up and lembut orangnya comel je. Zana seorang student serta kawan yang genius setiapp semester in dean's list *applause* Nasir pula aku akan cari di bila perlukan software atau movie yang latest atau outdated punya. Aku pasti akan cari dia. Yaya seorang yang baik dan tinggi serta gelak dia yang cute tapi kuat hehe Anna kawan baik kepada farisa, suka kacau orang dan very friendly. Devi is a genius same like Zana satu geng setiap semester in dean lists. Haniminho kaki korea, Shinee's hard fan, suka captain Yoo dari captain Jack Sparrow and baik macam Syu. Farisa unpredictable, kejap lawak boleh, kejap serius boleh, tapi itu ini semua tahu. Syamil lelaki kedua terkacak dalam kelas yang pertama jeng jeng jeng sebab ramai kata dia kacak but for me biasa saja because Oh Sehun is more handsome muahaha just kidding ye dia boleh tahan lah juga sampai semua suka dia. Syafiq pula pro in coding sebab dalam kelas IT dia dengan partner dia siap dulu aishh dan kawan baik kepada Azril (partner dia) Miss Zuriyanti tegas ada waktunya tapi baik macam Syu :)

See! Even though aku tak rapat tapi aku observe korang semua ni *emoji smiling face with sunglasses* Love you guys classmates and Miss Zu muah 



NurZila Muslim aka Zila Lim
Linda Razak aka Linda Razak (sama jer hehe)

Nur Syuhadah aka Syu
Marissa Shazana aka Cica

Zanalinda Mamyuni aka Zana

Nurhidayah aka Yaya

Nasir Azami aka Nasir

Zuliana Zulkiflee aka Anna
(pardon my teeth, itu effects light okay)
emoji *monkey covering it mouth*

Devi Bavani aka Devi
Nurul Hanisah aka Haniminho
Devi, Miss Zu, Yaya, Zila Lim

Our love
 (gementar nak buat love shape ni dengan miss actually,
I did it hooray)

Farisa Athirah aka far far

Syu and Hani

Syuuu

Devi and Miss kesayangannya

Marissa, Zana and Zila

Yaya and Syamil Izzat
(they exclude me called abang amel haha )

Miss Zuriyanti

Syamil and Syafiq

Awww so cute

I'm very happy

Linda and Syu

Birthday cake for Miss Zu
Not even half of the class but still happening :)







First Trip at Port Dickson

Assalammualaikum and hi!

   Kali ini kami pergi bercuti di Port Dickson yey! Yes, I know PD jer tapi rasa seronok sangat because I went there with my best friends dan its our first time going trip together walaupun kekurangan seorang tapi alhamdulillah kerana perancangan kami tercapai.*tepuk tangan* 

Okay sekarang aku nak story tentang percutian kami di Port Dickson. Let's start!
Pagi hari itu around 9.30 o'clock in the morning Yaya fetch me up di rumah aku then teruskan perjalanan ke Port Dickson. Ha'ah aku orang terakhir dia ambil sebab rumah Nurul Ain, Usmatun dengan Yaya berdekatan so you guys clear about it, okay good :3 Masa dalam perjalanan kita orang rasa teruja, gembira, risau a bit, berborak tentang what will happen when arrived at the destination nanti nak mandi dulu ke, nak check in dulu ke, makan dulu ke yahh~ itu apa yang kami borakkan di dalam kereta sepanjang perjalanan. 

Bila dah sampai (hampir sampai) kita orang pergi breakfast dulu di restoran mamak (sorry, I didn't noticed the name of the restaurant tapi yang penting halal) because I can't live without milo ice and roti canai, milo ais mamak terbaik I admit it *double thumbs up* Selepas breakfast kita orang teruskan perjalanan menuju ke hotel yang Yaya dah booked a week before, nama hotel kita orang check in Cozzy Hotel. Hotel itu memuaskan lah juga sebab itulah satunya hotel yang dikira dekat dengan pantai dan selamat serta nyaman juga lah, hotel yang lain fully booked. Aigoo~ 

Dah settle check in kita orang ke Pantai Nelayan yang Yaya suggest kan, tapi sebelum itu kita orang pergi beli Coconut Shake di Teluk Kemang dulu, dekat situ coconut shake yang kedua tersedap selain Coconut Shake Power di area PD juga tapi aku tidak tahu jalan nama yang jual Coconut Shake Power tu. Dua-dua sedap. Sampai di Pantai Nelayan, kita orang lepak santai situ release stress tension apa sahaja yang membebankan, buang-buang hehe :3 By the way, million thanks to Yaya sebab dia ada bawa tikar comel siap-siap kalau tidak berpasirlah seluar kami, Yaya the best *thumbs up*

Selepas dah release semua, kita orang pergi cari kedai makan. Isi perut dulu selepas itu mandi pantai Teluk Kemang. Kita orang balik hotel tukar baju then mandi. Yahoo! Sebelum mandi itu, Yaya dengan Nurul Ain asyik ajak main banana boat, aku waktu itu takut yang tahap takut sangat sebab aku tidak pernah cuba sebelum ini. Berdebar-debar di hati, akal fikiran serabut sebab hanya fikir nak main ke atau tidak banana boat sebab Yaya kata dah sampai PD ni rugi juga lah kalau tidak mencuba banana boat sebab itu salah satu tarikan pelancong di PD. So aku dah terkena hasutan yang baik oleh Nurul Ain dan Yaya, aku main juga dengan berdebar-debar tapi unfortunately Usmatun tak nak ikut serta, dia gementar juga (aku assume saja sebab muka dia panik juga masa tu kuikui :3) jadi kita orang tak nak paksa, mungkin lain kali kalau ada rezeki. Actually banana boat ni kita boleh decide sendiri nak jatuh ke tidak, perjalanan tu nak jauh ke nak dekat. Baru aku tahu heheh (knowledge tu) Masa abang staff tu bagi kita orang safety jacket aku dah gelabah, Yaya kata dia orang juga takut juga, jangan macam ni jadi aku cuba tenangkan diri then naik ke banana boat tu. Alhamdulillah best friends aku ni yang prihatin, diorang bagi aku duduk bahagian tengah, Yaya pula ingat duduk bahagian belakang tapi actually depan hahah (sorry Yaya, aku rasa agak kelakar sikit) dan Nurul Ain duduk bahagian belakang. Masa abang staff tu bawa boat tu aku dah mula genggam pemegang dengan sekuat hati dan kepit kaki sekepit-kepitnya sebab aku paling takut jatuh. Yelah, dahlah aku tak reti berenang walaupun ada safety jacket but still aku akan panic nanti. Best gila masa bermain banana boat tu, aku jerit, kita orang boleh berborak lagi, masing-masing dah kena air masin masuk mata (pedih tak berapa pedih sangat lah mata tu) best sangat tapi kali tu sajalah no next time maybe. Lepas main tu, aku baru perasan aku punya jari luka, aku perasan sejak main pasir terasa pedih sangat (hanya Tuhan serta orang yang berpengalaman je tahu rasa pedih tu) tidak mengapa, pengalaman mematangkan aku :) (eh? heheh)

Keesokan hari kita orang check out tengahari, pergi breakfast then pergi ke Pantai Burung dan rumah upside down. Bergambar sampai puas hati dan balik. Wah, bila diingatkan kembali masa tu best sangat. Kita orang pergi masa 29/4 2016 sampai 30/04/2016. Terima kasih korang. Lebiu :)

on the way to PD
Breakfast at Mamak. I can't live without milo ice and roti canai
PD

Check-in hotel
Yey
Yaya's on the phone hehe

Pantai Nelayan

Memories

BFF tapi kekurangan seorang huhuhu

Coconut Shake Shedap

Relax
Cantik




We've decided not going up there because of me. Mianhae guys.

Yaya 

NurulAin
Love of us


Cutie pie Usmatun





Usmatun, Nurul Ain, Yaya

Happily ever after insyaAllah